Weten wat je nodig heb om je website te (laten) maken? Download mijn websiteplanner!

M
 

Moneybird en jouw webshop

door | feb 23, 2023

Als je een webshop hebt, is het soms nog een heel karwei om de facturen goed uit je webshop te krijgen én in je boekhouding.
In je boekhouding moet je ervoor zorgen dat de factuurnummer opeenvolgend zijn, maar in je webshop wordt vaak een ander factuurnummer aangehouden. Of je verkoopt zowel via je webshop als via andere kanalen, waardoor je factuurnummers uit elkaar gaan lopen.

Vooral om deze reden is het super handig om dit hele proces te automatiseren. Geen zorgen meer over de juiste facturen, maar ook extra tijd vrij omdat je het niet meer handmatig hoeft te doen.

WooCommerce en Moneybird? Regel het vanaf het begin goed!

Wanneer ik voor mijn klanten een webshop bouw én deze klanten maken al gebruik van Moneybird of zijn nog op zoek naar een goed boekhoudpakket, dan is mijn advies altijd om het meteen goed aan te pakken. En dat is alleen maar omdat ik de ervaring heb met hoe het beter niet kan 😉

Waarom Moneybird?

Toen ik mijn bedrijf begon heb ik best wel wat tijd genomen om te kijken welk boekhoudsysteem bij me paste. Ik wist al dat ik via een webshop mijn trainingen wilde gaan aanbieden, maar ik had nog niet nagedacht over een koppeling en dat soort zaken. Ik wist wel dat ik een pakket wilde wat alles kon, boekhouding, offertes en facturen. en ik wist ook dat het allemaal zo makkelijk mogelijk moest werken, want de boekhouding is nou eenmaal niet het leukste onderwerp binnen je bedrijf.
En met deze wensen kwam ik uit bij Moneybird. En toen ik vervolgens hoorde oe makkelijk het is om de koppeling te leggen met je WooCommerce webshop, was ik helemaal om.

Om jou dit zoekwerk te besparen en je te helpen je webshop vanaf de start goed in te richten schrijf ik dit blog.

Hoe werkt dat nou, dat koppelen?

Om jouw WooCommerce webshop direct aan je Moneybird boekhouding te koppelen, maak ik gebruik van een plugin. Een extra ‘tooltje’ om de koppeling technisch te regelen
Vervolgens hoeven we deze alleen maar samen door te lopen en in te stellen. Zo kun je bijvoorbeeld aangeven of de producten die je verkoopt met of zonder BTW op de factuur moeten komen. Of welke factuurworkflow gevolgd moet worden. Voor betalingen via iDeal hoeft bijvoorbeeld geen uiterste betaaldatum op de factuur, omdat de factuur reeds voldaan is. In die gevallen hoeft bijvoorbeeld ook geen herinnering gestuurd te worden.

En dan? Als de koppeling ligt, hoe werkt het dan?

Wanneer een klant op jouw webshop een bestelling plaatst en direct betaald via bijvoorbeeld iDeal, geeft deze plugin een seintje aan Moneybird.
Moneybird maakt vervolgens een factuur aan op basis van de gegevens die deze klant heeft ingevoerd en verstuurt de factuur naar het opgegeven mailadres. Wanneer de betaling geslaagd is, meestal dus bij betaling via iDeal, wordt in je boekhouding de factuur direct op betaald gezet. Jij hoeft later alleen nog maar de banktransactie aan deze factuur te koppelen.

Ben jij al overtuigd?

Moneybird is normaal gesproken 60 dagen lang gratis uit te proberen. Wanneer je deze link gebruikt, kun je dit echter direct verlengen naar 120 dagen. Dat geeft jou dus 4 maanden de tijd om te kijken of Moneybird bij je past en hoe de koppeling werkt.

Heb je hulp nodig? Via het contactformulier op mijn website kun je direct contact met me opnemen. Ik reageer meestal binnen 24 uur.

Lees ook…

Podcast: Rust en Ruimte door Automatiseren

Podcast: Rust en Ruimte door Automatiseren

Afgelopen maandag werkte ik met Nancy van Eckxstreme Marketing samen aan haar bedrijf. Zo gezellig, want 1x in de zoveel tijd komen we bij elkaar in een restaurant halverwege en werken we een paar uur samen aan onze bedrijven. Nancy helpt mij met mijn marketing en ik...

Slimme vragen voor je webbouwer: Zo kies je wijs!

Slimme vragen voor je webbouwer: Zo kies je wijs!

Hey daar, fantastische onderneemster! We staan aan de vooravond van iets groots – jouw besluit om te investeren in een website. Ja, het lijkt misschien een sprong in het diepe. Kosten, technobabbel, en die grote vraag: wie kan jou helpen je bedrijf digitaal tot leven...

De Perfecte Start van Jouw Website: Bereid je Voor!

De Perfecte Start van Jouw Website: Bereid je Voor!

Eén van de meest voorkomende taken die ik als jouw partner in automatisering uit handen neem, is het bouwen van je website. Veel van de onderneemsters met wie ik werk vinden het spannend om met hun website aan de slag te gaan. Ik krijg vaak de vraag: 'Hoe komt het...