Weten wat je nodig heb om je website te (laten) maken? Download mijn websiteplanner!

M
 

In verbinding met je klant door automatiseren

door | sep 13, 2023

Kim en ik hebben elkaar leren kennen toen wij voor dezelfde werkgever werkte. Kim was HR manager en ik Manager Software Ontwikkeling.
We hadden op zich niet zoveel met elkaar te maken, maar liepen wel hetzelfde pad.

Ongeveer gelijktijdig zijn wij vertrokken bij deze werkgever en hebben wij ieder ons eigen pad verder gelopen. Kim als freelancer HR manager en ik in verschillende rollen in loondienst en uiteindelijk als zelfstandig ondernemer.
En dat was waar onze paden elkaar weer kruisten.

Website

Kim wilde, behalve haar freelance werk, ook gaan starten als coach. Zij kwam in 2018 bij mij voor haar website en deze heb ik voor haar gebouwd, uitgebouwd en onderhouden. Kim ontwikkelde zich als coach en dat betekende aanpassingen op de website.

Inmiddels was zij een extra pad gaan lopen, letterlijk; Kim loopt in 2022 een pelgrimstocht van zo’n 140 kilometer. Deze tocht heeft een grote impact op het verder ontdekken wie zij is, hoe zij wil werken en het leven vanuit het hier en nu. En dit wil zij delen. Dus, opnieuw een website. Deze keer bouwen wij de website samen. Ik doe voor, Kim doet het na, maakt zelf haar website af, verandert datgene wat verandering nodig heeft.

En inmiddels niet meer alleen voor haar website ‘dagboekvaneenpelgrim.nl’, maar ook voor de website van ‘insideoutvitaliteit.nl’ én van haar eigen privé vakantiehuisje ‘wiekentjeweg.nl‘.

Het resultaat: Kim kan zelf de plannen die zij heeft in korte tijd op haar website zetten en onder de aandacht brengen. Dit levert haar voor haar coaching bedrijf al snel meer omzet op.

Nieuwe plannen

En zoals elke ondernemer komt Kim elke keer met nieuwe plannen. Haar freelance werk wil ze stopzetten, haar coaching uitbouwen. Ze gaat ambitieuze, ondernemende vrouwen helpen om vanuit Verbinding, Vitaal te Zijn én te Ondernemen. Haar aanbod breidt zich uit, naast coaching biedt ze ademsessies, workshop en een ontzettend gave retreat op Sicilië aan.
Maar om dit allemaal te kunnen doen, kan ze niet meer alles handmatig verwerken.
Samen kijken we naar wat ze nu aanbiedt, waar staat ze nu, waar gaat energie en tijd verloren en waar wil Kim staan over een jaar.
Vervolgens kijken we naar welke stappen we hierin kunnen automatiseren, zonder de verbinding met haar deelnemers (klanten) te verliezen, want dat is voor Kim, als coach, heel belangrijk.

We bouwen een webshop, waar deelnemers aan haar ademsessies en workshops zich kunnen inschrijven. Zij krijgen hiervan automatisch een bevestiging en weten daardoor precies hoe ze kunnen betalen, waar ze zich kunnen melden op de dag van de training en wat de planning die dag inhoudt. Elke deelnemer ontvangt dezelfde informatie op het juiste moment.

En daarna volgt de retreat. Super belangrijk om in verbinding te blijven met de mogelijke deelnemers, dus het toesturen van informatie, inschrijven via de website en factureren gaat via een geautomatiseerd boekhoudsysteem. Het bespaart allemaal tijd en energie. Deze tijd en energie kan Kim vervolgens volledig gebruiken voor het contact met haar deelnemers, de voorbereiding van de retreat en het voorbereiden van zichzelf op deze intensieve week.

Community

En dan nu….Kim gaat nog een stap verder. Ze wil de retreat meerdere malen per jaar gaan aanbieden, speciaal voor vrouwelijke ondernemers. En niet alleen los, maar ook als onderdeel van een 6 maanden programma en een community. Een community waarin wij elkaar als vrouwelijke ondernemers kunnen helpen in het ondernemerschap, zodat je het niet alleen hoeft te doen, maar gebruik kunt maken van elkaars sterkte.
En een community bouwen kost tijd. Tijd die je het liefst wilt besteden aan het inhoudelijke contact met de ondernemers, het organiseren van leuke evenementen, het verbinden. Dus de tijd en energie die je kunt uitsparen met het automatiseren komt dat allemaal ten goede.

Voor Kim bouwde ik een Community in Huddle. Waarvoor deelneemsters zich via de website kunnen inschrijven en betalen, waar ze automatisch een bevestiging van ontvangen en waar ze de inloggegevens van de online omgeving toegestuurd krijgen.

Een omgeving waar we als onderneemsters contact kunnen hebben online. En omdat Kim nu niet handmatig deze inschrijvingen hoeft te verwerken en te factureren etc. heeft zij tijd gekregen om een aantal inspirerende live events te organiseren.

Jij en automatiseren?

Wil jij jouw klanten ook een onvergetelijke ervaring geven, door taken te automatiseren, dan denk ik graag met je mee.
Plan nu jouw strategiegesprek in!

Lees ook…

Podcast: Rust en Ruimte door Automatiseren

Podcast: Rust en Ruimte door Automatiseren

Afgelopen maandag werkte ik met Nancy van Eckxstreme Marketing samen aan haar bedrijf. Zo gezellig, want 1x in de zoveel tijd komen we bij elkaar in een restaurant halverwege en werken we een paar uur samen aan onze bedrijven. Nancy helpt mij met mijn marketing en ik...

Slimme vragen voor je webbouwer: Zo kies je wijs!

Slimme vragen voor je webbouwer: Zo kies je wijs!

Hey daar, fantastische onderneemster! We staan aan de vooravond van iets groots – jouw besluit om te investeren in een website. Ja, het lijkt misschien een sprong in het diepe. Kosten, technobabbel, en die grote vraag: wie kan jou helpen je bedrijf digitaal tot leven...

De Perfecte Start van Jouw Website: Bereid je Voor!

De Perfecte Start van Jouw Website: Bereid je Voor!

Eén van de meest voorkomende taken die ik als jouw partner in automatisering uit handen neem, is het bouwen van je website. Veel van de onderneemsters met wie ik werk vinden het spannend om met hun website aan de slag te gaan. Ik krijg vaak de vraag: 'Hoe komt het...