Mijn top-tips voordat je met je website aan de slag gaat! Download mijn websitechecklist!

M
 

De juiste tools voor mijn (en jouw) bedrijf

door | jan 21, 2023

Techniek….is echt mijn ding. En ik hou er dan ook echt van om de juiste tools in te zetten om je werk efficienter te maken en hierdoor tijd en geld te besparen.

Er zijn een aantal tools waar ik dagelijks mee werk. Ik kan me niet voorstellen hoe ik mijn bedrijf inricht zonder deze tools. In dit blog deel ik ze met je, zodat jij ook je bedrijf zo efficient mogelijk kan inrichten.

WooCommerce

Met WooCommerce bouw ik de webshop van mijn website. Dit maakt het mogelijk dat klanten 24/7 mijn producten kunnen kopen. WooCommerce werkt op (bijna) alle WordPress websites en koppel ik aan Mollie zodat ik ook direct betalingen kan ontvangen via iDeal.

Moneybird

Met dit onwijs gebruiksvriendelijke boekhoudprogramma maak ik mijn facturen, heb ik inzicht in mijn boekhouding en weet ik dus altijd hoe mijn bedrijf er financieel voor staat.
Het mooie is dat ik WooCommerce en Moneybird aan elkaar gekoppeld heb met de Extension Tree plugin waardoor vanuit mijn webshop dus automatisch de juiste facturen worden gestuurd en direct in mijn boekhouding zijn opgenomen.
Wil jij ook gebruik maken van dit super makkelijke boekhoudsysteem, dan kun je via deze link Moneybird 120 dagen gratis testen (ipv de standaard 60 dagen)

Active Campaign / MailBlue

Een goede funnel helpt jou om elke dag weer te kunnen verkopen. Een funnel is een serie mailtjes die klaarstaan en automatisch verzonden worden, zodra iemand zicht inschrijft voor jouw emaillijst (bijvoorbeeld door het downloaden van een weggever). (Bron: biancaelzinga.nl)
In MailBlue heb ik mijn funnel staan en stuur ik nieuwsbrieven naar mijn klanten en de mensen op mijn maillijst.

Learndash

Een online leeromgeving die helemaal aansluit bij ijn eigen huisstijl, dat is waarom ik Learndash gebruik voor mijn trainingen. Ik kan mijn trainingen vormgeven, maar ook precies aangeven wanneer bepaalde lessen vrijgegeven moeten worden. Als ik wil kan ik mijn cursisten toetsen en examen laten doen voordat ze verder kunnen naar de volgende module. Eén keer inrichten en geen omkijken meer naar.

Er zijn nog best een aantal andere tools die ik binnen mijn bedrijf gebruik, maar ik geef je deze 4 omdat je hiermee een volledige online omgeving kunt neerzetten. Van verkoop van je online training (Learndash) via je funnel in MailBlue tot het aankoopproces via WooCommerce en een correcte boekhouding in Moneybird.

Wil je hier meer over weten of eens kijken of deze tools ook voor jouw bedrijf in te zetten zijn? Neem dan contact met me op, dan zoeken we samen de meest passende oplossing voor jou.

Lees ook…

Podcast: Rust en Ruimte door Automatiseren

Podcast: Rust en Ruimte door Automatiseren

Afgelopen maandag werkte ik met Nancy van Eckxstreme Marketing samen aan haar bedrijf. Zo gezellig, want 1x in de zoveel tijd komen we bij elkaar in een restaurant halverwege en werken we een paar uur samen aan onze bedrijven. Nancy helpt mij met mijn marketing en ik...

Slimme vragen voor je webbouwer: Zo kies je wijs!

Slimme vragen voor je webbouwer: Zo kies je wijs!

Hey daar, fantastische onderneemster! We staan aan de vooravond van iets groots – jouw besluit om te investeren in een website. Ja, het lijkt misschien een sprong in het diepe. Kosten, technobabbel, en die grote vraag: wie kan jou helpen je bedrijf digitaal tot leven...

De Perfecte Start van Jouw Website: Bereid je Voor!

De Perfecte Start van Jouw Website: Bereid je Voor!

Eén van de meest voorkomende taken die ik als jouw partner in automatisering uit handen neem, is het bouwen van je website. Veel van de onderneemsters met wie ik werk vinden het spannend om met hun website aan de slag te gaan. Ik krijg vaak de vraag: 'Hoe komt het...