Mijn top-tips voordat je met je website aan de slag gaat! Download mijn websitechecklist!

M
 

Slimme vragen voor je webbouwer: Zo kies je wijs!

door | jan 16, 2024

Hey daar, fantastische onderneemster! We staan aan de vooravond van iets groots – jouw besluit om te investeren in een website. Ja, het lijkt misschien een sprong in het diepe. Kosten, technobabbel, en die grote vraag: wie kan jou helpen je bedrijf digitaal tot leven wekken? Adem in, adem uit. Ik ben hier, van TechNies, om je hand vast te houden terwijl we samen door dit avontuur navigeren.

Een vriend van een vriend is niet altijd een expert!

Een tip van iemand die je kent, kan een startpunt zijn, maar laat het daar niet bij. In de wereld van webontwikkeling is niet iedereen die beweert een expert te zijn, ook daadwerkelijk een expert. En onthoud: een hoger prijskaartje betekent niet per se een betere website.

Cruciale vragen voor jouw webbouwer

Bij TechNies zijn we dol op vragen! Ik beantwoord ze graag.
Wanneer jij met een webbouwer gaat werken, vergeet hem of haar dan niet de volgende vragen te stellen:

Portfolio, please!
Kan ik wat voorbeelden van je werk zien? Heel goed om te kijken of de stijl van de webbouwer past bij wat jij in gedachten hebt. Jouw website moet stralen, net zoals je bedrijf.

Eerdere klanten
Mag ik eens kletsen met een paar van je vorige klanten? De ervaring van eerdere klanten zijn goud waard. Hoe hebben zij het proces ervaren en hoe blij zijn ze met de resultaten van hun website?

Wie schrijft de teksten?
Bij TechNies geloof ik dat jij de beste stem bent voor je merk, maar soms lukt het je gewoon niet om je eigen teksten te schrijven. Daarnaast is het bouwen van een website écht een andere kwaliteit dan het schrijven van teksten. Overleg dus of je zelf teksten moet aanleveren en of jouw webbouwer een goede copywriter kan aanbevelen.

Zelfmanagement
Leer je me hoe ik mijn site kan bijwerken? Ofwel: blijf je na het opleveren van je website voor elke kleine wijziging afhankelijk van je webbouwer of kan je ook het een en ander zelf? Werk je met mij dat krijg je de tools én de kennis om zelf kleine aanpassingen te doen.

Betalingen
Hoe zijn de betalingen geregeld? Wat zit er allemaal in bij de geoffreerde prijs? Wanneer moet de betaling plaatsvinden? Moet je een aanbetaling doen of betaal je alles achteraf? Belangrijk om te weten!

Het proces
Wat is je werkwijze? Wat heeft je webbouwer nodig om van start te kunnen, wanneer gaat hij of zij aan de slag? Hoe communiceren jullie tussentijds met elkaar? Kun je zelf ondertussen meekijken of pas achteraf? Ik hou van heldere en gestructureerde processen.

Opleveringstijd
Wanneer zal de website worden opgeleverd? En kan jouw webbouwer rekening houden met jouw plannen rondom een lancering of een campagne die gaat starten? Werk je met mij, dan zetten we realistische en duidelijke tijdslijnen voor beide.

Onderhoud na lancering
Biedt jouw webbouwer ook onderhoud aan na de lancering? Regelmatig onderhoud houdt je site veilig, snel en up-to-date. Superbelangrijk dus. Vraag dus gerust naar een onderhoudscontract en wanneer dit ingaat. Direct na het live zetten van de website of geldt er nog een korting in de eerste 2 maanden bijvoorbeeld.

Verborgen kosten
Zijn er extra kosten waar je van op de hoogte moet zijn? Bijvoorbeeld de kosten van plugins, hosting en domeinnaam? Transparantie is key bij TechNies.

Google Analytics
Gaat jouw webbouwer ook Google Analytics koppelen aan je website? Handig om inzicht te hebben in je bezoekers en pagina’s, zodat jij je website en je bedrijf kunt laten groeien.

Google Search Console
Stelt je webbouwer dit ook in? Het is essentieel voor jouw online zichtbaarheid.

Nieuwsbrief Opt-In
Is er een mogelijkheid voor e-mailmarketing integratie? Het goud zit nog steeds in een goede maillijst. En kan jouw webbouwer je adviseren over een goede funnel?

Sociale Media integratie
Worden je sociale media-accounts gekoppeld aan je website? Zodat je website bezoekers ook makkelijk kunnen connecten op LinkedIn of Instagram? Ik zorg ervoor dat je online aanwezigheid naadloos samenwerkt.

Responsive Design
Kan je webbouwer je verzekeren dat je website is geoptimaliseerd voor alle apparaten? Jouw website zal er fantastisch uitzien, of je bezoekers nu op een desktop, tablet of smartphone zitten.

Testen voor lancering
Vraag goed na wie er verantwoordelijk is voor het testen van je website, voordat deze live gezet wordt. Ben jij dat zelf of doet je webbouwer dit?

Aantal pagina’s
Hoeveel pagina’s zijn inbegrepen bij de prijs? En zijn dit ook de pagina’s die je nodig hebt om alles te kunnen vertellen? Een goede webbouwer kan je hierin adviseren. We bepalen samen wat je nodig

Conclusie: Jouw Digitale Partner

Kiezen voor een webbouwer is als het vinden van die ene danspartner die je leidt, volgt, en samen met jou schittert. Ik, van TechNies, ben hier om die partner te zijn. Geïnteresseerd in een samenwerking? Boek een vrijblijvend gesprek van 15 minuten met mij. Laten we samen zorgen dat jouw website niet alleen mooi is, maar ook functioneel en effectief.

Ben je klaar om de digitale wereld te veroveren met een website die echt bij jou past? Let’s dance!

Lees ook…

Podcast: Rust en Ruimte door Automatiseren

Podcast: Rust en Ruimte door Automatiseren

Afgelopen maandag werkte ik met Nancy van Eckxstreme Marketing samen aan haar bedrijf. Zo gezellig, want 1x in de zoveel tijd komen we bij elkaar in een restaurant halverwege en werken we een paar uur samen aan onze bedrijven. Nancy helpt mij met mijn marketing en ik...

De Perfecte Start van Jouw Website: Bereid je Voor!

De Perfecte Start van Jouw Website: Bereid je Voor!

Eén van de meest voorkomende taken die ik als jouw partner in automatisering uit handen neem, is het bouwen van je website. Veel van de onderneemsters met wie ik werk vinden het spannend om met hun website aan de slag te gaan. Ik krijg vaak de vraag: 'Hoe komt het...