3 misvattingen rondom je website
TechNieske

3 misvattingen waarom je geen website nodig zou hebben

 

Ik weet niet hoe het met jou zit, maar ik kan me een leven zonder internet haast niet meer voorstellen. We gebruiken het (bijna) allemaal om informatie te verzamelen,  onderzoek te doen naar producten en diensten en om met elkaar in contact te komen en te blijven.
Het is m.i. dus ook onmogelijk om potentiele klanten te bereiken zonder internet.

Het is dan ook super frustrerend wanneer je via je website eigenlijk geen aanvragen van bestaande of nieuwe klanten ontvangt.
Er zijn een aantal onderliggende oorzaken die hieraan kunnen bijdragen. Als je deze misvattingen kent, kan dit jou  helpen je marketingstrategie hierop aan te passen en je bedrijf dus online te laten groeien.

Lees je mee?

 

Misvatting 1

‘Ik heb geen website nodig, ik krijg al mijn klanten via mond-tot-mond reclame’

Zelfs als jouw klanten via een vriend of kennis over je bedrijf horen, zullen ze je website willen bezoeken om meer over jou en je diensten te weten te komen. Pas na een bezoek aan je website zullen ze contact met jou opnemen. Je website moet dus ook in dit geval een goede indruk achterlaten.

 

Misvatting 2

“Ik heb online zoveel concurrenten, mijn potentiële klant weet me niet te vinden”

Natuurlijk zou het helemaal super zijn wanneer je net begint met je website en je al bovenaan bij de zoekresultaten komt. Maar dat is een illusie!
En al sta je helemaal bovenaan in de zoekresultaten, dan nog is verkoop niet verzekerd. Je website moet aantrekkelijk zijn, zodat je bezoekers blijven hangen. Je website moet duidelijke informatie geven over wat je doet wat je doet en hoe je dat dan doet. Dan pas zal het zich vertalen naar leads en verkopen.

Dus al sta je bovenaan in de zoekresultaten, dan is het nog niet heel erg waarschijnlijk dat een bezoeker bij het eerste bezoek al overgaat tot aankoop. Zou jij dat doen? Zomaar een flink bedrag uitgeven bij iemand die je niet kent? Of ga je ook eerst verder onderzoeken?

 

Misvatting 3

“Ik heb al XXX volgers op Facebook / Insta / LinkedIn en heb dus geen website nodig”

Super!! Tof he als je zoveel mensen weet te bereiken via je social media kanalen. Maar…je hebt nog steeds een website nodig!

Een website zorgt voor een meer professionele uitstraling, het helpt je bij het online adverteren en bij het verkopen van je producten of diensten.
Je hebt je website in eigen beheer en bent niet afhankelijk van de algoritmen. Ofwel…je bent niet afhankelijk van de grillen van Facebook, Insta of LinkedIn. Zij kunnen op elk moment hun algoritme wijzigen en plotseling bereikt je je potentiële klant helemaal niet meer.

Daarom is het m.i. superbelangrijk om een website te hebben, verkeer er naartoe te krijgen, je maillijst te laten groeien en op die manier je potentiële klanten te bereiken.

 

Waarom toch deze misvattingen?

Op internet en social media wordt je om de oren geslagen met artikelen, video’s, webinars etc die zich allemaal richten op één expertise. Bijvoorbeeld SEO, Social Media, Marketingfunnels, Adverteren etc. En eigenlijk hebben ze (bijna) allemaal dezelfde boodschap: “Als je dit advies opvolgt, kun jij je bezoekers naar klanten omzetten”

De waarheid is echter dat je AL DEZE stappen nodig hebt om succesvol te kunnen verkopen. Zowel je ontwerp als je social media, SEO, funnel en eventueel adverteren dragen bij aan het verkopen van je diensten en producten.

Wanneer je dus bij jezelf merkt dat je vast zit aan één van deze misvattingen, dan is het heel makkelijk om tijd, geld en energie te steken in de verkeerde dingen. Je gaat sleutelen aan je SEO, je gaat andere afbeeldingen gebruiken of andere kleine wijzigingen doen. Allemaal kleine zaken die er niet toe zullen leiden dat je meer verkopen krijgt.

Het is goed om naar je hele marketingstrategie te (laten) kijken. Wat heb jij  heel specifiek nodig om meer bezoekers te bereiken en meer verkopen te genereren?

Super interessant wat mij betreft. En ik ben geen marketeer, ik bouw websites en leer ondernemers dit zelf te doen. Maar ook voor mij is het goed om naar mijn gehele strategie te kijken. Daarom heb ik me inmiddels verdiept in SEO, in Analytics en ga ik vanaf 1 september aan de slag met mijn eigen marketing funnel zodat ik hier zelf beter van word, maar ook nog veel meer kennis kan inzetten voor mijn klanten.

Struggel jij met het aantrekken van je potentiële klant? Zorg dan dat je de juiste hulp inschakelt. Ik help je graag met je website en denk met je mee in je strategie. Met mijn enorme netwerk weet ik je ongetwijfeld weer met de juiste personen in contact te brengen.

 

 

Ik word er blij van om jou te helpen met je website en daarom heb ik 2 gratis producten die je kunt downloaden. Mijn gratis Website Checklist zodat je zeker weet dat je aan alles gedacht hebt. En mijn e-book The Big Three – de belangrijkste pagina’s van je website. Download jouw gratis checklist of e-book en start meteen me het maken van je eigen website.