Waarom bouw ik in Divi?
TechNieske

Wanneer je je website bouwt in WordPress, zul je moeten nadenken over het thema wat je wilt gaan gebruiken.
Een thema kiezen dat aansluit bij jou, is helemaal afhankelijk van wat je wilt gaan doen of bereiken met je website. Wil je alleen een blog om jouw doelgroep vooral te informeren of wil je ook andere pagina’s opnemen zoals landingspagina’s en knoppen waarmee diensten of producten gekocht kunnen worden?
Wil je zelf de tijd en moeite nemen om de indeling van je website te maken of wil je liever dat je kunt kiezen uit bestaande layouts. 

Eigenlijk is mijn ervaring dat er geen enkel thema helemaal perfect is. Elke thema heeft zo zijn voor- en nadelen. Maar, na veel uitproberen is mijn keuze gevallen op het thema Divi van Elegant Themes. 

Waarom Divi?

  • Div is een zogenaamd ‘What you see is what you get’ thema. Dat betekent dat alle wijzigingen die je doet, direct zichtbaar zijn. Je hoeft dus geen code te programmeren, maar zet rijen en kolommen op z’n plek en ziet direct het resultaat. 
  • Je kunt gebruik maken van bestaande templates zodat je al heel snel een website in elkaar kunt zetten. Door het aanpassen van kleuren en lettertypes heb je meteen een heel ander uiterlijk. 
  • Je kunt makkelijk bestaande pagina’s opslaan en opnieuw gebruiken. Zo kun je de ‘look and feel’ van je website makkelijk overal doorvoeren. 
  • Omdat Divi één van de meest gebruikte themaś ter wereld is, is er een enorme community die jou kan helpen als je vragen hebt. Er is ontzettend veel kennis en heel veel voorbeelden waarvan je kunt leren. \
  • Plus….Divi heeft een hele fijne helpdesk die snel te hulp schieten. Meestal heb je binnen 24 uur antwoord op je vraag of hulp bij je probleem. 

Updates

Welk thema je ook kiest, het is belangrijk dat je erop let dat er regelmatig updates worden uitgebracht. Dit zorgt ervoor dat er altijd ingesprongen wordt op de laatst bekende veiligheidslekken, maar ook dat er regelmatig nieuwe functionaliteiten worden bijgebouwd. Daarmee kan jij je website altijd veilig en vernieuwend houden. 

Welk thema beter niet?

Wil je geen gebruik maken van Divi, maar zelf op zoek gaan naar een ander thema, let dan op de volgende punten:
– Kies een thema wat regelmatig geupdate wordt. Dit kun je zien in WordPress onder themas
– Thema’s die zelf weinig functionaliteit in zich hebben en dus veel extra plugins nodig hebben om precies dat te doen wat jij nodig hebt, vertragen je website. 

  • Kies geen thema wat veel negatieve recensies heeft…die zijn er immers niet voor niets. Lees de reviews op Google, maar kijk vooral ook naar de sterrenrating in WordPress, dat geeft een goed beeld. 
  • Kies geen thema wat maar door weinig mensen wordt gebruikt. Deze thema’s hebben uiteraard maar een kleine community en je bent aardig op jezelf aangewezen als je hulp zoekt. 

Succes met het vinden van jouw perfecte thema!

Vond je dit artikel leuk of interessant? 
Ik heb nog meer voor je!

.com of .org…welke WordPress versie moet ik gebruiken?

.com of .org…welke WordPress versie moet ik gebruiken?

WordPress .org of .com…wat moet ik kiezen  Wanneer ik voor klanten een nieuwe website bouw of ik leer ze hoe ze dit zelf kunnen doen, gaan ze vaak eerst op onderzoek uit. Eén van de meest gestelde vragen die ik krijg is “wat is nou het verschil tussen WordPress.org en...

3 misvattingen rondom je website

3 misvattingen rondom je website

3 misvattingen waarom je geen website nodig zou hebben   Ik weet niet hoe het met jou zit, maar ik kan me een leven zonder internet haast niet meer voorstellen. We gebruiken het (bijna) allemaal om informatie te verzamelen,  onderzoek te doen naar producten en...

Wat is nu het goede afbeeldingsformaat?

Wat is nu het goede afbeeldingsformaat?

Ik krijg regelmatig de vraag hoe groot de afbeeldingen op een website mogen zijn. Een goede vraag! Hoe snel jouw website reageert of laadt hangt in grote mate af van de afbeeldingen die je gebruikt. Wanneer je afbeeldingen te groot of te zwaar zijn, zal dit de...