Hoe vind je een goede hostingpartij?
TechNieske

Of je nu zelf je website wilt bouwen of je wilt deze laten bouwen, je hebt toch een goede plek nodig om je site op te hosten.

Het vinden van een hostingbedrijf is niet altijd makkelijk. De keuze is enorm en op internet vind je zoveel informatie dat je het kaf niet meer van het koren kunt scheiden.
Je weet niet goed wat je belangrijk vindt, je hebt niet genoeg technische kennis om te kunnen beoordelen of ze genoeg bieden voor jouw website en al met al kun je uren kwijt zijn op internet zonder dat je de knoop kunt doorhakken.

Het heeft ook mij best veel tijd gekost om een partij te vinden die goed bij mij past.
Hierdoor weet ik inmiddels wat belangrijk is voor de websites die ik bouw in WordPress.

En ja, natuurlijk zit er ook nog een beetje persoonlijke keuze bij, want ik vind het bijvoorbeeld heel belangrijk dat ze een Nederlands sprekende helpdesk hebben. Misschien is dat voor jou anders?

Wat heb je nu precies nodig?

Omdat ik al mijn websites bouw ik WordPress, beperk ik me in dit blog ook alleen tot de vereisen die je hiervoor nodig hebt. Bouw je je website op een andere manier,
dan kan het zijn dat er andere eisen aan een hosting partij worden gesteld. Dit kun je altijd nazoeken en op basis daarvan je eigen keuzes maken. Wil je een relatief simpele website bouwen en hosten, dan heb je het volgende minimaal nodig:

  • 500 MB ruimte (iets meer wanneer je echt een website met ontzettend veel afbeeldingen wilt maken zoals een fotoportfolio)
  • 1 MySQL database (meerdere databases als je meerdere sites wilt bouwen op hetzelfde domein)
  • De mogelijkheid tot het aanmaken van 1 of meerdere mailadressen
  • Een WordPress installer. (Bijna overal is het tegenwoordig standaard om met 1 klik je WordPress omgeving aan te maken, maar helaas nog niet overal dus goed om dit in de gaten te houden, zeker wanneer je niet zo technisch bent.)
  • Gratis ondersteuning via telefoon, mail, chat of ticketing systeem. Het liefst Nederlandstalig.

Behalve de  bovenstaande punten vind ik zelf de klantvriendelijkheid en de ondersteuning wel de aller belangrijkste. Er zal namelijk altijd wel een keer een moment zijn dat je hulp nodig hebt of tegen een probleem aan loopt en dan is fijn wanneer je bij je hostingpartij  snel terecht kunt en goed geholpen wordt.
Een laatste puntje wat goed is om op te letten is of er regelmatig automatische back-ups worden gemaakt. Het is niet nodig, want je kunt het ook zelf doen, maar hoe fijn is het dat je hier niet teveel over hoeft na te denken.

Kosten

Hosting partijen bieden tegenwoordig steeds goedkoper hun diensten aan. Bij sommigen kun je al vanaf 50 cent per maand je hosting regelen, maar dan moet je wel goed kijken wat je hiervoor terugkrijgt.
Bij een iets duurdere partij zit je vaak toch iets fijner, minder storingen, snelle service en precies die technische dingetjes die je nodig hebt voor je WordPress website.

Voor zo’n €5 tot €10 euro per maand kun je echt wel een goede partij vinden.

Let erop dat in deze kosten niet altijd de registratie van je domeinnaam zijn opgenomen. Maar die kosten zijn echt minimaal.

Maar welke dan?

Nu je weet waar je allemaal op moet letten, heb je nog steeds geen antwoord op de vraag wat nu de beste hostingpartij is.

Die vraag is moeilijk voor mij te beantwoorden, ik heb ze natuurlijk niet allemaal uitgetest, maar heb wel uitgebreid onderzoek gedaan.
Na mijn uitgebreide onderzoek ben ik in zee gegaan met TransIP.
TransIP is een Nederlands bedrijf wat niet alleen webhosting biedt, maar ook veilige data opslag. Inmiddels zijn ze de grootste provider in de BeNeLux.

TransIP bouwt al haar systemen zelf en heeft daarmee volledige controle over wat ze aanbieden. Hiermee kunnen ze snel inspringen op vernieuwingen in de markt en hebben ze altijd een antwoord op jouw vraag.

Een mooie bijkomstigheid is dat zij gebruik maken van 100% Nederlandse windenergie.

Tot nu toe heb ik nog nooit storingen gehad met de websites die ik bij TransIP host en het onderhoud van mijn websites gaat makkelijk en zonder problemen.
Vragen die ik stel worden altijd razendsnel (binnen 60 minuten) van een goed antwoord voorzien.
Het beveiligen van je website met SSL is in één klik gedaan net als het installeren van Wordpress.

Als je dus van mij wilt horen welke hostingpartij ik de beste vind, is dat TransIP. Goed en goedkoop!

Voor €6,- per maand (eerste jaar krijg je nog een flinke korting ook) heb je al een hostingpakket wat voor de simpele websites. Voor nog geen €4,- meer heb je een uitgebreider pakket waarmee je meerdere websites op je (sub)domein kunt zetten.
Kortom: Een prima hosting voor een mooie prijs en dat gewoon in Nederland!

Let op: Ik schrijf dit blog om mijn ervaringen met jullie te delen. Ik host mijn eigen sites en die van mijn klanten bij TransIP naar alle tevredenheid.
Maar…wanneer je op de advertenties op deze pagina klikt en vervolgens je hosting regelt, krijg ik daarvoor een klein bedrag.

Ik word er blij van om jou te helpen met je website en daarom heb ik 2 gratis producten die je kunt downloaden. Mijn gratis Website Checklist zodat je zeker weet dat je aan alles gedacht hebt. En mijn e-book The Big Three – de belangrijkste pagina’s van je website. Download jouw gratis checklist of e-book en start meteen me het maken van je eigen website.