Het belang van social sharing
TechNieske

Het is je misschien wel opgevallen dat op steeds meer websites gebruik wordt gemaakt van social sharing knoppen op pagina’s en blogs.
Waarom is dit?

Delen is het ‘goud’ van social media.
Zelfs als je geen of weinig gebruik van social media kunnen deze deelknoppen jou helpen om zichtbaarder te zijn. Beter zichtbaar is meer conversie!

Ik wil je graag vier redenen geven om deze deelknoppen op je website of blog te gebruiken

1. Verbeterde klantervaring

Als jouw bezoekers je content interessant vinden, dan is het van belang om het ze zo makkelijk mogelijk te maken om jouw content te delen. Niet alleen via e-mail, maar ook op de verschillende social media kanalen. Het delen van jouw content betekent ‘goedkeuring’. En goedkeuring weegt zwaar in de zoekmachines!

2. Vergroot de merkbekendheid

Stel…een bezoeker van je website deelt jouw content in zijn netwerk. Dan is de kans klein dat één van zijn volgers jouw website al eerder hebben bezocht.
Dus door het delen wordt je bedrijf ineens geïntroduceerd bij een hele nieuwe groep mensen.
En nee, deze volgers van jouw bezoekers zijn écht niet allemaal geinteresseerd in hetgeen gedeel wordt, maar  ze komen misschien wel op je website en vinden iets wat hun wél aanspreekt.
Het toevoegen van deze deelknoppen kan dus leiden tot nieuwe bezoekers en elke bezoeker is een potientiële klant.

3. Verbeter het bereik

Je werkt er elke dag keihard aan om informatieve en interessante inhoud op je website of blog te krijgen. Hiermee heb je echter nog maar de helft van het werk gedaan.
Daarna moet je de content bij de juiste lezer krijgen. Je eigen klanten inzetten om nieuwe potientiële klanten te bereiken is makkelijk met deze social sharing. Onderzoek heeft uitgewezen dat het direct versturen van berichten (via Whatsapp, Messenger etc) het enige is dat meer mensen online doen dan social netwerken.
De deelknoppben bieden je dus een geweldige kans om nieuwe klanten te werven.

4. Verhogen van je SEO

Google bepaalt de zoekresultaten door veel signalen te meten. Bijvoorbeeld hoe vaak de inhoud van een website wordt gedeeld, getweet, geliked of gepost op social media.
Zoekmachineoptimalisatie (SEO) is een van de meest cruciale elementen van je website als het gaat om organisch (niet-betaald) verkeer. Als je deelknoppen aan je pagina toevoegt, zal het organische verkeer altijd gaan toenemen.

Knoppen voor delen via sociale media zijn dus belangrijk – zelfs als je zelf niet actief bent op social media!

Vond je dit artikel leuk of interessant? 
Ik heb nog meer voor je!

.com of .org…welke WordPress versie moet ik gebruiken?

.com of .org…welke WordPress versie moet ik gebruiken?

WordPress .org of .com…wat moet ik kiezen  Wanneer ik voor klanten een nieuwe website bouw of ik leer ze hoe ze dit zelf kunnen doen, gaan ze vaak eerst op onderzoek uit. Eén van de meest gestelde vragen die ik krijg is “wat is nou het verschil tussen WordPress.org en...

3 misvattingen rondom je website

3 misvattingen rondom je website

3 misvattingen waarom je geen website nodig zou hebben   Ik weet niet hoe het met jou zit, maar ik kan me een leven zonder internet haast niet meer voorstellen. We gebruiken het (bijna) allemaal om informatie te verzamelen,  onderzoek te doen naar producten en...

Wat is nu het goede afbeeldingsformaat?

Wat is nu het goede afbeeldingsformaat?

Ik krijg regelmatig de vraag hoe groot de afbeeldingen op een website mogen zijn. Een goede vraag! Hoe snel jouw website reageert of laadt hangt in grote mate af van de afbeeldingen die je gebruikt. Wanneer je afbeeldingen te groot of te zwaar zijn, zal dit de...