Foto’s op je website gebruiken
TechNieske

In één van mijn laatste projecten had mijn klant de foto’s voor zijn website laten maken door een professioneel fotograaf.
Deze foto’s waren super!
En daarmee zie je dat een goede foto je website écht maakt!

Fotograaf of niet?

Goede foto’s pakken de aandacht van je bezoeker en, als je de juiste afbeelding kiest, vertellen direct je verhaal.
Het inschakelen van een goede fotograaf is echter wel prijzig en niet iedereen, zeker een startende ondernemer, heeft hier het geld voor beschikbaar of voor over. Daarnaast hebben fotografen rechten over hun foto’s en mag je deze niet zonder hun toestemming gebruiken, tenzij je hier specifieke afspraken over maakt.

Goed nieuws! 

Op internet is er voldoende beeldmateriaal beschikbaar die je kunt gebruiken. Gebruik, om de bovenstaande redenen, nooit zomaar een foto, maar zoek foto’s op een stock website.

Op de volgende websites zijn gratis foto’s te vinden:
Pixabay.com
Pexels.com
Unsplash.com

Alle foto’s van deze sites kun je probleemloos op je website gebruiken. 
Omdat ik wel zie dat steeds meer mensen foto’s van stocksites gebruiken, kun je er ook voor kiezen om een betaalde stock site te gebruiken. Omdat de foto’s betaald moeten worden, worden ze niet door iedereen gebruikt en zijn ze dus iets origineler dan een gratis foto.

Een mooi alternatief voor wanneer je (nog) geen gebruik wilt maken van een professioneel fotograaf.

Fotoverhaal

Wil je een goede foto op je site zetten, of je deze nu door een fotograaf laat maken of van een stock site afhaalt, let er dan op dat je foto aansluit bij je tekst.

De foto zelf zou je verhaal al moeten vertellen, zelfs zonder dat de tekst gelezen wordt. Bezoekers van je website kijken namelijk automatisch eerst naar de afbeeldingen voordat ze de tekst gaan lezen.
Zorgt jouw foto ervoor dat je bezoekers langer dan 7 seconden op je site blijven?

Vond je dit artikel leuk of interessant? 
Ik heb nog meer voor je!

Wat is nu het goede afbeeldingsformaat?

Wat is nu het goede afbeeldingsformaat?

Ik krijg regelmatig de vraag hoe groot de afbeeldingen op een website mogen zijn. Een goede vraag! Hoe snel jouw website reageert of laadt hangt in grote mate af van de afbeeldingen die je gebruikt. Wanneer je afbeeldingen te groot of te zwaar zijn, zal dit de...

Kies de kleuren voor je websiteAutomatische concepten 52442

Kies de kleuren voor je websiteAutomatische concepten 52442

Wanneer ik een website bouw voor mijn klanten dan vraag ik ze van tevoren om goed na te denken over bepaalde keuzes. Eén daarvan is het logo en de gewenste kleuren voor de website. Die worden vaak gekozen op basis van het gevoel of de persoonlijke voorkeur van mijn...

Hoe vind je een goede hostingpartij?

Hoe vind je een goede hostingpartij?

Of je nu zelf je website wilt bouwen of je wilt deze laten bouwen, je hebt toch een goede plek nodig om je site op te hosten.Het vinden van een hostingbedrijf is niet altijd makkelijk. De keuze is enorm en op internet vind je zoveel informatie dat je het kaf...