Foto’s op je website gebruiken
TechNieske

In één van mijn laatste projecten had mijn klant de foto’s voor zijn website laten maken door een professioneel fotograaf.
Deze foto’s waren super!
En daarmee zie je dat een goede foto je website écht maakt!

Fotograaf of niet?

Goede foto’s pakken de aandacht van je bezoeker en, als je de juiste afbeelding kiest, vertellen direct je verhaal.
Het inschakelen van een goede fotograaf is echter wel prijzig en niet iedereen, zeker een startende ondernemer, heeft hier het geld voor beschikbaar of voor over. Daarnaast hebben fotografen rechten over hun foto’s en mag je deze niet zonder hun toestemming gebruiken, tenzij je hier specifieke afspraken over maakt.

Goed nieuws! 

Op internet is er voldoende beeldmateriaal beschikbaar die je kunt gebruiken. Gebruik, om de bovenstaande redenen, nooit zomaar een foto, maar zoek foto’s op een stock website.

Op de volgende websites zijn gratis foto’s te vinden:
Pixabay.com
Pexels.com
Unsplash.com

Alle foto’s van deze sites kun je probleemloos op je website gebruiken. 
Omdat ik wel zie dat steeds meer mensen foto’s van stocksites gebruiken, kun je er ook voor kiezen om een betaalde stock site te gebruiken. Omdat de foto’s betaald moeten worden, worden ze niet door iedereen gebruikt en zijn ze dus iets origineler dan een gratis foto.

Een mooi alternatief voor wanneer je (nog) geen gebruik wilt maken van een professioneel fotograaf.

Fotoverhaal

Wil je een goede foto op je site zetten, of je deze nu door een fotograaf laat maken of van een stock site afhaalt, let er dan op dat je foto aansluit bij je tekst.

De foto zelf zou je verhaal al moeten vertellen, zelfs zonder dat de tekst gelezen wordt. Bezoekers van je website kijken namelijk automatisch eerst naar de afbeeldingen voordat ze de tekst gaan lezen.
Zorgt jouw foto ervoor dat je bezoekers langer dan 7 seconden op je site blijven?

Ik word er blij van om jou te helpen met je website en daarom heb ik 2 gratis producten die je kunt downloaden. Mijn gratis Website Checklist zodat je zeker weet dat je aan alles gedacht hebt. En mijn e-book The Big Three – de belangrijkste pagina’s van je website. Download jouw gratis checklist of e-book en start meteen me het maken van je eigen website.