Foto’s op je website gebruiken
TechNieske

In één van mijn laatste projecten had mijn klant de foto’s voor zijn website laten maken door een professioneel fotograaf.
Deze foto’s waren super!
En daarmee zie je dat een goede foto je website écht maakt!

Fotograaf of niet?

Goede foto’s pakken de aandacht van je bezoeker en, als je de juiste afbeelding kiest, vertellen direct je verhaal.
Het inschakelen van een goede fotograaf is echter wel prijzig en niet iedereen, zeker een startende ondernemer, heeft hier het geld voor beschikbaar of voor over. Daarnaast hebben fotografen rechten over hun foto’s en mag je deze niet zonder hun toestemming gebruiken, tenzij je hier specifieke afspraken over maakt.

Goed nieuws! 

Op internet is er voldoende beeldmateriaal beschikbaar die je kunt gebruiken. Gebruik, om de bovenstaande redenen, nooit zomaar een foto, maar zoek foto’s op een stock website.

Op de volgende websites zijn gratis foto’s te vinden:
Pixabay.com
Pexels.com
Unsplash.com

Alle foto’s van deze sites kun je probleemloos op je website gebruiken. 
Omdat ik wel zie dat steeds meer mensen foto’s van stocksites gebruiken, kun je er ook voor kiezen om een betaalde stock site te gebruiken. Omdat de foto’s betaald moeten worden, worden ze niet door iedereen gebruikt en zijn ze dus iets origineler dan een gratis foto.

Een mooi alternatief voor wanneer je (nog) geen gebruik wilt maken van een professioneel fotograaf.

Fotoverhaal

Wil je een goede foto op je site zetten, of je deze nu door een fotograaf laat maken of van een stock site afhaalt, let er dan op dat je foto aansluit bij je tekst.

De foto zelf zou je verhaal al moeten vertellen, zelfs zonder dat de tekst gelezen wordt. Bezoekers van je website kijken namelijk automatisch eerst naar de afbeeldingen voordat ze de tekst gaan lezen.
Zorgt jouw foto ervoor dat je bezoekers langer dan 7 seconden op je site blijven?

Vond je dit artikel leuk of interessant? 
Ik heb nog meer voor je!

.com of .org…welke WordPress versie moet ik gebruiken?

.com of .org…welke WordPress versie moet ik gebruiken?

WordPress .org of .com…wat moet ik kiezen  Wanneer ik voor klanten een nieuwe website bouw of ik leer ze hoe ze dit zelf kunnen doen, gaan ze vaak eerst op onderzoek uit. Eén van de meest gestelde vragen die ik krijg is “wat is nou het verschil tussen WordPress.org en...

3 misvattingen rondom je website

3 misvattingen rondom je website

3 misvattingen waarom je geen website nodig zou hebben   Ik weet niet hoe het met jou zit, maar ik kan me een leven zonder internet haast niet meer voorstellen. We gebruiken het (bijna) allemaal om informatie te verzamelen,  onderzoek te doen naar producten en...

Wat is nu het goede afbeeldingsformaat?

Wat is nu het goede afbeeldingsformaat?

Ik krijg regelmatig de vraag hoe groot de afbeeldingen op een website mogen zijn. Een goede vraag! Hoe snel jouw website reageert of laadt hangt in grote mate af van de afbeeldingen die je gebruikt. Wanneer je afbeeldingen te groot of te zwaar zijn, zal dit de...