Een sterk wachtwoord
TechNieske

Wanneer ik websites bouw, maak ik ook altijd direct een gebruiker aan voor mijn klanten. Daarmee kunnen ze zelf ook inloggen en direct de voortgang op hun eigen website zien.

Een gebruiker aanmaken is niet moeilijk en vaak kun je zelf het wachtwoord kiezen. Het is natuurlijk erg belangrijk om een sterk wachtwoord te kiezen zodat anderen niet jouw toegang kunnen ‘stelen’.

Als je je wachtwoord makkelijk kunt onthouden, dan is het waarschijnlijk ook makkelijk te kraken

https://youtube.com/watch?v=A22x-7nSDwM%3Fstart%3D6%26feature%3Doembed

Het meest gebruikte wachtwoord is -nog steeds- 123456. Dat weet elke hacker en dus is het niet verstandig om dit als wachtwoord te gebruiken.

Een sterk wachtwoord is niet te raden door een hacker….en moeilijk te kraken door een computer.

Een aantal tips:

  • Bedenk een wachtwoord zonder voor de hand liggende woorden (zoals je eigen naam of die van je partner/kinderen/ouders)\
  • Maak een wachtwoord van minimaal 12 karakters. Ja dat is veel, maar hoe langer hoe beter
  • Gebruik bijvoorbeeld een zin of een gezegde. Bijvoorbeeld: De naam van mijn kat is Thor! Of: Wil ik een kat of 10 honden?
  • Soms is er een maximaal aantal karakters, in dat geval kun je bijvoorbeeld kiezen voor de eerste letters van zo’n zin (DnvmkiT! OF Wieko10h?)
  • Hoe moeilijk en lastig ook, maar het is echt verstandig om voor elk account een ander wachtwoord te kiezen. Het zou toch jammer zijn dat je wachtwoord toch gekraakt wordt en dat ze dan meteen overal toegang toe hebben.
  • Als je vermoedt dat iemand je wachtwoord in handen heeft gekregen, wijzig dan direct je wachtwoord. 

Vind je het lastig om al je wachtwoorden te onthouden? Schrijf ze dan alsjeblief niet in een schriftje, maar maak gebruik van een wachtwoordkluis. Zelf maak ik gebruik van LastPass zowel op mijn computer als op mijn telefoon. In LastPass sla ik al mijn eigen wachtwoorden en die van mijn klanten op. De LastPass kluis is alleen door mij (en mijn partner in geval dat….) te openen met een (sterk) master wachtwoord. Niemand anders heeft dus toegang.

 Ben jij toe aan een nieuwe website? Wil jij wel eens een kritische blik wat er beter kan? 
Laat het me dan gerust weten, ik denk graag met je mee!

Vond je dit artikel leuk of interessant? 
Ik heb nog meer voor je!

.com of .org…welke WordPress versie moet ik gebruiken?

.com of .org…welke WordPress versie moet ik gebruiken?

WordPress .org of .com…wat moet ik kiezen  Wanneer ik voor klanten een nieuwe website bouw of ik leer ze hoe ze dit zelf kunnen doen, gaan ze vaak eerst op onderzoek uit. Eén van de meest gestelde vragen die ik krijg is “wat is nou het verschil tussen WordPress.org en...

3 misvattingen rondom je website

3 misvattingen rondom je website

3 misvattingen waarom je geen website nodig zou hebben   Ik weet niet hoe het met jou zit, maar ik kan me een leven zonder internet haast niet meer voorstellen. We gebruiken het (bijna) allemaal om informatie te verzamelen,  onderzoek te doen naar producten en...

Wat is nu het goede afbeeldingsformaat?

Wat is nu het goede afbeeldingsformaat?

Ik krijg regelmatig de vraag hoe groot de afbeeldingen op een website mogen zijn. Een goede vraag! Hoe snel jouw website reageert of laadt hangt in grote mate af van de afbeeldingen die je gebruikt. Wanneer je afbeeldingen te groot of te zwaar zijn, zal dit de...