4 tips vóórdat je je website live zet
TechNieske

Misschien heb je al een website en wil je deze vernieuwen of misschien heb je nog helemaal geen website, maar ben je er wel al een tijd over na aan het denken.

Een website (laten) bouwen kost tijd en totdat deze helemaal klaar is, ben je online nog niet altijd goed vindbaar.
Gelukkig zijn er een paar simpele stappen om te zetten om je bedrijf toch online te krijgen.

1. Google Mijn Bedrijf-vermelding

Als je met je bedrijf ook in je eigen regio actief bent, is het vastleggen van je bedrijf op Google Mijn Bedrijf (GMB) echt belangrijk.
Elke dag worden er in Nederland miljoenen zoekopdrachten uitgevoerd op Google. Een heel groot deel daarvan zijn mensen die op zoek zijn naar informatie over een bedrijf, bepaalde diensten of specifieke producten.
GMB zorgt voor extra zichtbaarheid in de Google zoekmachine, maar ook in Google Maps. Een supergoede mogelijkheid dus om al zichtbaar te zijn vóórdat je website af is.

2. Social Media

Facebook, Instagram, LinkedIn, TikTok, YouTube, Twitter…de lijst van social media is bijna oneindig tegenwoordig en heel soms komt er nog wel eens een nieuw kanaal bij.
Maar….je hoeft niet overal zichtbaar te zijn. Denk je goed in waar jouw ideale klant van houdt, waar is deze online? Kies dus voor het platform wat het meeste aansluit bij jouw ideale klant en begin daar met posten.
Ook zonder website ben je dan online zichtbaar!

3. Je eigen domein

Wanneer je een goede bedrijfsnaam hebt gevonden, is het goed om deze als domein te registreren.
Veel hostingpartijen bieden de mogelijkheid om je domeinnaam te registreren en daar ook e-mailadressen bij te registreren.
Op die manier kun je dus bij al je zakelijke e-mail al gebruik maken van je zakelijk mailadres. Komt toch net een stukje professioneler over ?

4. Begin met het plannen van je website

Een goed plan voor je website is de eerste stap naar je online zichtbaarheid.
Met een goed plan weet je zeker dat je niets vergeet.
Download dan ook nu mijn TechNies Websiteplanner en start jouw plan!

Vond je dit artikel leuk of interessant? 
Ik heb nog meer voor je!

.com of .org…welke WordPress versie moet ik gebruiken?

.com of .org…welke WordPress versie moet ik gebruiken?

WordPress .org of .com…wat moet ik kiezen  Wanneer ik voor klanten een nieuwe website bouw of ik leer ze hoe ze dit zelf kunnen doen, gaan ze vaak eerst op onderzoek uit. Eén van de meest gestelde vragen die ik krijg is “wat is nou het verschil tussen WordPress.org en...

3 misvattingen rondom je website

3 misvattingen rondom je website

3 misvattingen waarom je geen website nodig zou hebben   Ik weet niet hoe het met jou zit, maar ik kan me een leven zonder internet haast niet meer voorstellen. We gebruiken het (bijna) allemaal om informatie te verzamelen,  onderzoek te doen naar producten en...

Wat is nu het goede afbeeldingsformaat?

Wat is nu het goede afbeeldingsformaat?

Ik krijg regelmatig de vraag hoe groot de afbeeldingen op een website mogen zijn. Een goede vraag! Hoe snel jouw website reageert of laadt hangt in grote mate af van de afbeeldingen die je gebruikt. Wanneer je afbeeldingen te groot of te zwaar zijn, zal dit de...